Ana Sayfa » Tarifler » Balık Yemekleri » Zeytinli Alabalık

Zeytinli Alabalık

zeytinli-alabalik

Malzemeler          

4 adet her biri yaklaşık 250-280 gram alabalık

10 gram kaba deniz tuzu

5 gram yeni öğütülmüş karabiber

80 gram siyah zeytin

80 gram yeşil zeytin

20 adet limon

Yarım demet kekik

Yarım demet biberiye

Az miktarda zeytinyağı

100 ml. balsamik sirke

20 gram şeker

Yeteri kadar tuz

Hazırlanışı

Barbekünüzü dolaylı orta ısıda hazırlayın. Alabalığın içini tuz ve karabiberle tatlandırın. Limonları ortadan ikiye bölün ve kekikleri küçük parçalara bölün. Limonları, kekikleri ve zeytinleri karıştırın. Karışımı alabalığın karın boşluğuna doldurun. Alabalığın dışına bir fırça yardımı ile zeytinyağını sürün. Alabalığın dış kısmını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Barbekünüzün kapağını açıp biberiyeleri korun üzerine koyun. Alabalığı dolaylı ısı üzerine koyun ve kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika limonlar ve alabalık kahverengileşinceye ve en kalın yeri iyice pişene kadar ızgara edin.

Alabalığın sosunu hazırlamak için; Balsamik sirke ve şekeri bir sos tavasında yavaşça şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin ve piştiğinde bir tutam tuz serpin.

OKU ➤  Pizza Hut’tan el yapımı pizza lezzeti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir