Malzemeler
4 adet her biri yaklaşık 250-280 gram alabalık
10 gram kaba deniz tuzu
5 gram yeni öğütülmüş karabiber
80 gram siyah zeytin
80 gram yeşil zeytin
20 adet limon
Yarım demet kekik
Yarım demet biberiye
Az miktarda zeytinyağı
100 ml. balsamik sirke
20 gram şeker
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
Barbekünüzü dolaylı orta ısıda hazırlayın. Alabalığın içini tuz ve karabiberle tatlandırın. Limonları ortadan ikiye bölün ve kekikleri küçük parçalara bölün. Limonları, kekikleri ve zeytinleri karıştırın. Karışımı alabalığın karın boşluğuna doldurun. Alabalığın dışına bir fırça yardımı ile zeytinyağını sürün. Alabalığın dış kısmını da tuz ve karabiberle tatlandırın. Barbekünüzün kapağını açıp biberiyeleri korun üzerine koyun. Alabalığı dolaylı ısı üzerine koyun ve kapağı kapalı şekilde 15-20 dakika limonlar ve alabalık kahverengileşinceye ve en kalın yeri iyice pişene kadar ızgara edin.
Alabalığın sosunu hazırlamak için; Balsamik sirke ve şekeri bir sos tavasında yavaşça şurup kıvamına gelinceye kadar pişirin ve piştiğinde bir tutam tuz serpin.