Malzemeler:
1 adet göbek marul
1 küçük demet roka
1 küçük salkım kiraz domates
2 adet salatalık
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık (kavrulmuş)
100 gram keçi peyniri
100 gram beyaz peynir
100 gram tulum peyniri
4 çorba kaşığı un
4 tatlı kaşığı galeta unu
2 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı süt
2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
Sosu İçin:
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı:
Peynirleri çukur bir kapta rendeledikten sonra yoğurun. Karışımı dörde ayırın ve avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın. Her peynir parçasını önce una, sonra sütle çırpılmış yumurta sarılı karışıma, en son da galeta ununa bulayın. Kızgın yağda kızarttıktan sonra tel bir süzgeç yardımı ile iyice süzün ve fazla yağının alınması için kağıt havlu üzerine aktarın.
Marulu ve rokayı yıkayıp süzün ve elinizle irice doğrayın. Salatalıkları da istediğiniz şekilde doğrayın. Doğradığınız salataları geniş bir kapta harmanlayın. Sosunu ve dolmalık fıstıkları ekleyip tatlandırın. Servis tabağına aktarın, üzerine kızarttığınız keçi peynirini yerleştirin. Hemen servis yapın.