Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Çorba Tarifleri

Közlenmiş Patlıcan Çorbası

by Yemek Zevki Editör
25 Haziran 2015
in Çorba Tarifleri, İftar Yemekleri
468 25
0
Közlenmiş Patlıcan Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

patlicancorbasi

Malzemeler:

1 kilo patlıcan

1 tatlı kaşığı limon suyu

2 adet salçalık kırmızıbiber

1 adet büyük boy beyaz soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı un (tepeleme)

1 litre sıcak su

1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni

Hazırlanışı:

Patlıcanları birkaç yerinden kürdanla deldikten sonra ızgarada veya fırında közleyin. Biberleri de ızgarada közleyin veya fırında kabukları iyice çatlayıp biberler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Közleme işlemi bittikten sonra soğuk suyun altında birkaç saniye tutup kabuklarını soyun. Çatalla ezip limon suyu ile karıştırın. Biberleri de zar şeklinde doğrayın. Salçayı 1 çay bardağı sıcak suda un ile birlikte inceltin.

Soğanı soyup yemeklik doğrayın. Sarımsakları çok ince kıyın. Tereyağını ve zeytinyağını ısıtıp soğan ile sarımsakları kavurun. Közlenmiş patlıcanları ve biberleri ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Salçalı, unlu karışımı ilave edin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra sıcak suyu ekleyin. Tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte 10 dakika süreyle pişirin. Ocaktan almaya birkaç dakika kala sebzeli çeşniyi serpin. Ocaktan alın, blender yardımı ile çorbayı iyice çırpın. Pütürsüz bir kıvam elde edince kaselere paylaştırın. İsteğe göre hazır pesto sos ve krema ile birlikte servis yapabilirsiniz.

Tags: sebze yemekleri
Previous Post

Çilekli Panna Cotta

Next Post

Tuzlu Chester

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tuzlu Chester

Tuzlu Chester

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki