Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Fındıklı Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
15 Mart 2014
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Fındıklı Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kurabiyeler

Malzemeler:

2 su bardağı un

100 gram tereyağı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım su bardağı pudraşekeri

1 adet yumurta

Yarım paket kabartma tozu

1 paket vanilya

1 portakalın rendelenmiş kabuğu

Üzeri İçin:

1 adet yumurtanın akı

Yarım su bardağı iri çekilmiş fındık içi

2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı:

Tereyağı ile pudraşekerini krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta ve sıvıyağı ilave edip birkaç dakika daha çırpın. Elenmiş unu, vanilyayı, rendelenmiş portakal kabuğunu ve kabartma tozunu ekleyin. Sert ve pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Her hamuru önce yumurta akına sonra da kırık fındığa bulayın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, üzerine pudra şekeri serpin.

Tags: Kurabiyeler
Previous Post

Starbucks baharı, Yeni Macchiato Lezzetleri İle Karşılıyor

Next Post

Haşhaşlı Kek

Yemek Zevki Editör

Next Post
Haşhaşlı Kek

Haşhaşlı Kek

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki