Malzemeler:
2 paket krema (400 ml.)
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı toz jelatin
1 su bardağı toz şeker
500 ml. süt
1 çorba kaşığı buğday nişastası (tepeleme)
1 paket beyaz çikolata (80 gram)
1 su bardağı taze çilek püresi
Hazırlanışı:
Sütü, jelatini ve nişastayı karıştırın. Jelatinin iyice eriyip çözülmesi için bekletin.
Kremayı ve şekeri iyice çırpıp sos tenceresine alın. Birkaç taşım kaynayıncaya kadar ısıtın. Sütlü karışımı azar azar dökün. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin. Ocaktan indirmeye birkaç dakika kala beyaz çikolata ile vanilyayı ekleyin. Çikolata eriyince ocaktan alın. Hızlıca karıştırın. Ilınınca çilek püresini ekleyin. Servis bardaklarına paylaştırın. Buzdolabında soğutup servise hazır edin.