Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Patatesli Kol Böreği
Patatesli Kol Böreği

Patatesli Kol Böreği

Malzemeler

Patatesli Kol Böreği

Hamur İçin:
• 5 su bardağı un
• 2.5 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı tuz
• Yarım çay bardağı sıvı yağ
• Hamurları yağlamak için 1.5
su bardağı sıvı yağ
• Üzeri için 1 adet yumurta

İçi İçin:
• 5 adet orta boy patates
• 3 adet kuru soğan
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• Tuz, karabiber, pul biber

Patatesli Kol Böreği Tarifi:
1-Patatesleri kabuklu olarak üzerini geçecek kadar su ile yumuşayana kadar haşlayın.
2-Soğuyunca kabuklarını soyun. Rendeleyin.
3-Soğanları yemeklik doğrayın. Sıvı yağda pembeleştirin. Ocaktan alın. Patatese ilave edin.
4-Tuz ve baharatları serpin. Karıştırın.
5-Patatesler haşlanırken hamur malzemelerini karıştırın. Yumuşak bir hamur yoğurun. En
az yarım saat dinlendirin.
6-Hamuru 3 eşit bezeye bölün.
7-Unlayarak oklava ile 35–40 cm. çapında açın.
8-Açılan hamurun üzerini iyice sıvı yağ ile yağlayın. 5 dakika bekletin.
9-Hamuru kenarlarından çekiştirerek inceltin.
10-Kenar tarafına daire şeklinde iç malzeme yerleştirin. Hem çekerek hem sararak ortası
incelip yırtılana dek sarıp rulo yapın.
11-Elinizde yuvarlak bir halka olmalı; bir kenarını koparıp sıvı yağ ile yağlanmış tepsinin
ortasından dolayarak bütün hamurları yerleştirin.
12-Üzerine çırpılmış yumurta sürüp, 180 dereceye ayarlı fırında kızarana dek pişirin.

OKU ➤  Balparmak’ın Özel Lezzetler Serisi’ne Üstün Lezzet Ödülü

2 yorumlar

  1. PembeRehberMegi’ciğim sdneyae öğrendim bu tarifi Evet, kitaptakilerinin aynısını yaptım. Bu arada bu çörekleri yapalı öyle uzun zaman oldu ki. İyi ki tarifi not etmişim webe yoksa bilg ile yokolup gidecekti.

    • ben ilk sende gf6rfcyorum ablacığım.ellerine sağlık.eğer denersen seni linki eevrceğim demektir.e7ok cici geldi bana.bebeğimin yaşgfcnfcnde yapabilirim.sevgiler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir