Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Yöresel Yemekler

Erzincan Kesme Çorbası

by Yemek Zevki Editör
02 Mart 2014
in Yöresel Yemekler
478 15
0
Erzincan Kesme Çorbası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

1524

Malzemeler

Yarım kilo yoğurt

200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte

2 litre et suyu

100 gr (1 çay bardağı) un

1 adet yumurta

20 gram tuz

15 gram kuru nane

15 gram pul biber

100 gram tereyağı

Köfte İçin:

200 gram dana kıyma

1 adet yumurta

Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi

Hazırlanışı

Köfte harcını karıştırıp minik minik köfteler yapın. Fırında veya az yağ ile tavada kızartın. 2 litre kaynamış suya köfteleri atıp, haşlayın. Köfteler haşlanırken erişteleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıp az ılık su ile açın, sıvılaştırın. Bu karışımı kaynamakta olan yumuşama kıvamındaki erişteler ile köftelere yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ağır ağır karıştırmaya devam edin. Ocağı kısıp, ayrı bir kapta tereyağı, nane, pul biberi yakın, çorbaya ekleyin, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tuzunu ekleyip bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

Tags: Çorbalaryöresel yemekler
Previous Post

Çikolatalı Kavanoz Pastası

Next Post

Manda Kaymaklı Bonfile Sarması

Yemek Zevki Editör

Next Post
Manda Kaymaklı Bonfile Sarması

Manda Kaymaklı Bonfile Sarması

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki