Malzemeler
Yarım kilo yoğurt
200 gram (1 su bardağı) kuru kesme erişte
2 litre et suyu
100 gr (1 çay bardağı) un
1 adet yumurta
20 gram tuz
15 gram kuru nane
15 gram pul biber
100 gram tereyağı
Köfte İçin:
200 gram dana kıyma
1 adet yumurta
Yarım çay bardağı galeta unu veya ekmek içi
Hazırlanışı
Köfte harcını karıştırıp minik minik köfteler yapın. Fırında veya az yağ ile tavada kızartın. 2 litre kaynamış suya köfteleri atıp, haşlayın. Köfteler haşlanırken erişteleri ilave edin. Ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı karıştırıp az ılık su ile açın, sıvılaştırın. Bu karışımı kaynamakta olan yumuşama kıvamındaki erişteler ile köftelere yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Bir taşım daha kaynatın ve ağır ağır karıştırmaya devam edin. Ocağı kısıp, ayrı bir kapta tereyağı, nane, pul biberi yakın, çorbaya ekleyin, karıştırın. Bir taşım daha kaynatıp tuzunu ekleyip bir süre dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.