Malzemesi
• 250 gram kuşbaşı et
• 3 adet orta boy rendelenmiş havuç
• 3 adet orta boy piyazlık doğranmış soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 1 tutam kıyılmış maydanoz
• Tuz, tereyağı ve sıvı yağ
Buhara Pilavı Tarifi:
1. Pirinci tuzlu ılık suda bekletin.
2. Etleri kavurun. Bıraktığı suyu çekene kadar pişirin. Gerekirse
su ilave edin.
3. Soğanları ekleyip kavurun.
4. Havucu katın. Kavurun. Maydanoz ve yıkanmış süzülmüş pirinci
ekleyin. 3 su bardağı su dökün. Kısık ateşte suyunu çekene
kadar pişirin.
5. Pilavı demlendirmeye bırakın. Servis tabağına ters çevirip,
sıcak servis edin.
PembeRehberEylem’ciğim o da olur bence. Ama içi çıkar mı ki dedim kızartırken şimdi belimedim. Hazır yufka el açmasından kuru ya biraz.