Malzemeler:
1 kilo yufka
1 kilo patates
100 gram bezelye
25 gram köri baharatı
50 gram karamelize soğan
10 gram tuz
5 gram karabiber
30 gram ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Yufka yapraklarını üst üste açtıktan sonra kenarlarını alıp, uzun uzun şeritler halinde kalınlığı 5 santim olacak şekilde kesin.
İçi için; Karamelize soğanı tencereye alın. Sıvı yağ ile birlikte kavurduktan sonra, haşlayıp soyduğunuz patatesleri ezerek ilave edin. Köri baharatı ve bezelyeleri de ilave ettikten sonra, tuz karabiber yardımıyla tatlandırın. Kestiğimiz yufkalara elde ettiğiniz harçtan koyarak muska şeklinde sarıp kızartın.
Karamelize soğan için; Soğanları ince kesim piyazlık doğrayın. Bir tavada sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar soteleyin. Üzerine bir miktar esmer şeker ilave edin. Son olarak
balsamik sirke ilave edin.