Malzemeler
3 Kalem kuzu kaburga yaklaşık 180 gram
Marine İçin:
1 tutam taze fesleğen
1 tutam taze kekik
1 tatlı kaşığı bal
Yarım köz kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, Karabiber
Buharda Sebzeler İçin:
1 adet havuç
1 adet kabak
5 adet taze fasulye
1 adet kuru soğan
Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin:
2 adet soyulmuş orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı süt
Tuz, karabiber
1 tutam kereviz yaprağı
Hazırlanışı
Patatesi suda haşlayın. Patatesleri ezip tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kereviz yapraklarını ekleyin. Kıvamlı hale gelince servis tabağına koyun. Kuzu kaburgaları 1 saat marine malzemelerinin içinde bekletin. Orta ateşte, ızgarada etrafını yavaş yavaş pişirin. Pürenin üzerine ızgarada pişirdiğiniz kuzu kaburgayı yerleştirin. Sebzelerin hepsini buharda 5 dakika haşlayın. Baharatlarla lezzetlendirin. Tabağa düzgünce yerleştirin. Kaburganız servise hazırdır.