Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Izgara Kuzu Kaburga

Izgara Kuzu Kaburga

1478

Malzemeler

3 Kalem kuzu kaburga yaklaşık 180 gram

Marine İçin:

1 tutam taze fesleğen

1 tutam taze kekik

1 tatlı kaşığı bal

Yarım köz kırmızı biber

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, Karabiber

Buharda Sebzeler İçin:

1 adet havuç

1 adet kabak

5 adet taze fasulye

1 adet kuru soğan

Kereviz Yapraklı Patates Püresi İçin:

2 adet soyulmuş orta boy patates

1 yemek kaşığı tereyağı

Yarım su bardağı süt

Tuz, karabiber

1 tutam kereviz yaprağı

Hazırlanışı

Patatesi suda haşlayın. Patatesleri ezip tüm malzemeyi katıp karıştırın. Kereviz yapraklarını ekleyin. Kıvamlı hale gelince servis tabağına koyun. Kuzu kaburgaları 1 saat marine malzemelerinin içinde bekletin. Orta ateşte, ızgarada etrafını yavaş yavaş pişirin. Pürenin üzerine ızgarada pişirdiğiniz kuzu kaburgayı yerleştirin. Sebzelerin hepsini buharda 5 dakika haşlayın. Baharatlarla lezzetlendirin. Tabağa düzgünce yerleştirin. Kaburganız servise hazırdır.

OKU ➤  Dünyanın Sağlıklı Su Şişesi Bobble Artık Türkiye’de

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir