Malzemeler:
4 adet kuzu incik
7-8 yaprak marul
200 gram salamura yaprak
3 adet orta boy havuç
2 adet soğan
5 diş sarımsak
1 demet maydanoz
1.5 kahve fincanı zeytinyağı
Sosu için:
1 su bardağı süzme yoğurt
Birkaç yaprak marul
Birkaç dal dereotu
Birkaç dal maydanoz
30 gram tereyağı
2 çorba kaşığı un
Hazırlanışı:
Kuzu incik için; Etleri geniş bir tencereye yerleştirin. Tencerenin içine kabuğu soyulup istediğiniz şekilde doğranmış havuç, irice doğranmış soğan, kıyılmış sarımsaklar ve bütün olarak yeşillikleri yerleştirin. Zeytinyağı ve üzerini iki misli geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte kuzu eti kemiğinden ayrılana dek haşlayın. Eti tencerenin içinden alarak süzün. Haşlama suyundan 3 bardak kadarını daha sonra sos yapımında kullanmak üzere ayırın. Sos için ayırmış olduğunuz su ile yoğurdu ayrı bir tencerede karıştırın. Unu da ekleyip iyice bulamaç haline getirin. Sürekli karıştırarak birkaç taşım kaynatın. Marul, dereotu, maydanoz ve haşlamış olduğunuz kuzu incikleri ilave edin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın. Sıcak sıcak servis yapın.