Malzemesi
İç malzeme;
•2 adet orta boy patates
•2 adet kuru soğan
•Tuz, karabiber
Hamur malzemesi;
•1 adet yumurta
•1 çay bardağı su
•Tuz, aldığı kadar un
Hingel Tarifi:
1. Patatesleri haşlayın. Soyun ve ezin.
2. Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağda kavurun.
3. Patates, soğan, tuz ve karabiberi karıştırın.
4. Yumurta, su ve tuzu aldığı kadar unla karıştırın. Sıkı bir hamur
yoğurun.
5. Hamuru yarım saat dinlendirin.
5. Hamuru unlayarak merdane ve oklava ile yufkadan biraz kalın
olacak şekilde açın.
6. Hamuru 10 santimlik karelere bölün.
7. İç malzemeyi koyup uzunlamasına çimdikleyerek katlayın.
8. Kaynar tuzlu suda haşlayın. Servis tabağına alın.
9. Üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirin. Bu şekilde servis edin.
10. Arzunuza göre üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökebilirsiniz.
canım ellerıne saglık..harıka gyurnuoor…nefısss……bu arada emek hırsızlarına bende cok kızıyorum..ee sende bu kadar harıka seyler yapma canımm… )))))zeynep
e7ok gfczel gf6rfcnfcyor nilgfcncfcm ellerine sağlık.keşke elimi uzatıp 1 tane alıp ydsibilyeyeim.şf6yle sıcacık bir e7ay eşliğinde diş yfczfcnden hie7 tadım yok gfczel bir hafta sonu tatili diliyorum.sevgiler.canım.