Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Manisa Kebabı

Manisa Kebabı

manisa

Malzemeler:

600 gram dana döş kıyma
Tuz, karabiber
1diş sarımsak
1 adet kapya biber
10 dal maydanoz
2 adet hazır tırnak pidesi
150 gram yoğurt
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı domates salçası
1  su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

Köfte için; Kıymayı çukur bir kaba alın. Havanda ezilmiş sarımsağı, tuzu, karabiberi ve blenderda ezdiğiniz kaypa biberini ekleyin. İyice karıştırıp üzerini örtün ve buzdolabına aktarın. 1 saat dinlenmeye bırakın.

Sosu için; Tereyağını eritip salçayı kavurun. Daha sonra sıcak suyu ekleyin. 5 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sosunuz hazırdır.

Dinlendirdiğiniz köfte hamurundan küçük parçalar kopararak ortalama 5 cm uzunluğunda, 1 cm kalınlığında küçük silindir köfteler hazırlayın. Köfte hamurlarını şişe dizin. Izgarada şişleri kızartın.

Servis tabağına kızarmış ve küp şeklinde kesilmiş pideyi yerleştirin. Üzerine kaşık yardımı ile kalın bir tabaka halinde yoğurt sürün. Tereyağlı salçalı sosu da yoğurdun ve pidenin üzerini örtecek şekilde dökün. En son ızgarada kızarttığınız şişleri yerleştirin. Maydanoz ile süsleyip hemen servis yapın.

 

OKU ➤  Ramazan’da İstanbul için balık vakti

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir