Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

Zeytinyağlı Kereviz ve Ispanak Kökü

bigchefs

Malzemeler:

4 adet temizlenmiş kereviz
12-15 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
2 adet orta boy havuç
1 adet büyük boy patates
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kahve fincanı un
4 çay bardağı portakal suyu
4 çay kaşığı toz şeker
Tuz

Ispanak Kökü İçin:

1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 adet soğan
1 adet havuç
2 adet domates
1 çorba kaşığı pirinç
1 kase temizlenmiş ıspanak kökü
1 çorba kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

Kereviz için; Zeytinyağını ısıtıp doğranmış soğan ve sarımsakları kavurun. Rendelenmiş havucu ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin. Unu, portakal suyunu, limon suyunu ve üzerini örtecek kadar suyu ilave edin.

Orta ateşte 10 dakika pişirin. Doğranmış patatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve pişirmeye devam edin. Tencerenin kapağını açıp temizlenmiş ve limonlu suda bekletilmiş kerevizleri yerleştirin. İç malzemeyi de üzerine paylaştırın. Tencerenin kapağını tekrar kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Ayrı bir tencerede zeytinyağını ısıtıp zar şeklinde doğranmış soğanı, havucu, domatesi ve kıyılmış sarımsakları kavurun. 1 kahve fincanı suyu, pirinci ve tuzu ekleyin. Orta ateşte, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinçler yumuşayınca ıspanak kökleri ile limon suyunu ilave edin. Birkaç dakika sonra ocaktan alın. Pişirdiğiniz kerevizli karışım ile ıspanak karışımını dekoratif bir şekilde servis tabağına aktarın. Tencerenin içindeki sostan alarak kerevizlerin üzerine dökün. Dereotu ile süsleyip servis yapın.

OKU ➤  Maia Handmade Chocolates’den İftar Davetleri İçin Şık ve Leziz Bir Hediye

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir