Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kopar At Kurabiye

by Yemek Zevki Editör
26 Ocak 2014
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
1
Kopar At Kurabiye
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

kopararat

Malzemeler :

3 su bardağı un
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı pekmez
100 gram iri çekilmiş ceviz içi
100 gram kuru kayısı
100 gram kuru incir
1 çay kaşığı zencefil
2 çay kaşığı tarçın
1 adet limonun veya portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:

Elenmiş unu, kabartma tozunu, zencefili ve tarçını hamur yoğurma kabında harmanlayın.

Kurutulmuş meyveleri zar şeklinde doğrayıp unlu karışıma ilave edin. Bu karışıma rendelenmiş limon veya portakal kabuğunuda ekleyin.

En son zeytinyağını, pekmezi ve yumurtayı ilave edin.

Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene dek yoğurun.

Kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yan yana yerleştirin.

Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, 12-15 dakika pişirin.

 

Tags: Hamur İşleriKurabiyeler
Previous Post

Simit Kebabı

Next Post

Ponzu Bonfile Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Ponzu Bonfile Salatası

Ponzu Bonfile Salatası

Comments 1

  1. Esen says:
    12 yıl ago

    Merhabalar. biraz önce bu kurabiyeyi yapmaya niyetlendim ancak tarifte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Pekmez yerine şeker kullanabilirsiniz denmiş. Ben de aynen öyle yaptım ancak pekmez sıvı, şeker ise kuru bir ürün. dolayısıyla hamur toplanmadı. bununla ilgili öneriniz nedir?

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki