Ana Sayfa » Tarifler » Yoğurt Aşı

Yoğurt Aşı

yogurt

 

Malzemeler

2 su bardağı köftelik bulgur
200 gram köftelik et
50 gram biber salçası
Tuz
Karabiber
Kimyon
1 adet kuru soğan
3 çorba kaşığı un,

Köfte için:

200 gram kıyma
5 dal maydanoz,
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuzlu yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi
Tuz
Karabiber

Yoğurt Aşı İçin:

6 çorba kaşığı tuzlu yoğurt veya süzme yoğurt

1 tatlı kaşığı kuru nane

2 çorba kaşığı sıvı yağ

15 su bardağı su

Hazırlanışı:

Yoğurt aşı için; Öncelikleri köfteleri hazırlayın. Bunun için, soğanı incecik kıyın. Yağda hafifçe kavurun. Köfte içi kıymasını ilave edin. Suyunu çekene kadar kavurun ocaktan alıp baharatları, ceviz içini ve ince kıyılmış maydanozu ekleyin. Soğumaya bırakın.

Köfte hamuru için; Bulguru suyla ıslatın. Rendelenmiş soğana, salça, tuz, karabiber ve kimyon ilave edin. İyice yoğurun. Un ekleyip, özleşene kadar yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, şekil verin. İçerisine, hazırladığınız içi doldurup kapatın. 14 küçük gülle hazırlayın. 15 su bardağı suyu kaynatın ve pirinci salın. Ardından tuzlu yoğurt ekleyin. Köfte ve gülleleri ilave edip pişirin. Naneyi yağda yakıp, üzerine gezdirin.

OKU ➤  Beslenme Uzmanları Uyarıyor: Orucunuzu Çorba İle Açın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir