Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Milföylü Biberli Börekler

by Yemek Zevki Editör
22 Ocak 2014
in Hamur İşi Tarifleri
468 25
0
Milföylü Biberli Börekler
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

milfoy

Malzemeler:

5-6 adet sivribiber (tercihen tatlı)
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kase doğranmış konserve domates
200 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Pulbiber

Hazırlanışı:

Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları ve soğanı kavurun. Biberleri de ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Ateşin ısısını yükseltip domatesler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Pul biberi ve ufalanmış peynirleri ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın. Parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve ısıya dayanıklı, tercihen piramit şeklindeki dışı yağlanmış kaplara yapıştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın.

Milföyleri fırından alın, ılınınca kalıbından çıkartın ve iç malzemeyi pişen hamurların içine paylaştırın. Hemen servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Peynirli Kek

Next Post

Labneli Kedidili Pastası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Labneli Kedidili Pastası

Labneli Kedidili Pastası

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki