Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Milföylü Biberli Börekler

Milföylü Biberli Börekler

milfoy

Malzemeler:

5-6 adet sivribiber (tercihen tatlı)
1 adet küçük boy soğan
2 diş sarımsak
1 küçük kase doğranmış konserve domates
200 gram beyaz peynir
100 gram lor peyniri
2 çorba kaşığı zeytinyağı
8 adet hazır milföy hamuru
1 adet yumurtanın sarısı
Pulbiber

Hazırlanışı:

Soğanı ve sarımsakları soyup kıyın. Biberlerin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları ve soğanı kavurun. Biberleri de ekleyin. 5 dakika kavurduktan sonra doğranmış domatesleri ekleyin. Ateşin ısısını yükseltip domatesler suyunu çekene dek pişirin. Ocaktan alın. Pul biberi ve ufalanmış peynirleri ekleyin. Karıştırıp ılınmaya bırakın.

Milföy hamurlarını tezgahın üzerine yayın. Parmak kalınlığında şeritler halinde kesin ve ısıya dayanıklı, tercihen piramit şeklindeki dışı yağlanmış kaplara yapıştırın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızartın.

Milföyleri fırından alın, ılınınca kalıbından çıkartın ve iç malzemeyi pişen hamurların içine paylaştırın. Hemen servis yapın.

OKU ➤  Yer Fıstığı Tüketimi %25 Arttı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir