Malzemeler
1 adet büyük boy soğan (tercihen beyaz)
1 çorba kaşığı buğday unu
1 su bardağı sıcak süt
100 gram tereyağı
500 gram kolot peyniri (veya yağsız taze kaşar)
6-8 dilim kepekli veya çavdarlı ekmek
Sebzeli Karışım İçin:
2 adet sivribiber
1 adet dolmalık kırmızıbiber
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı zeytinyağı
4-5 dal dereotu
Hazırlanışı:
Sebzeli karışım için; Zeytinyağını tavada ısıtıp zar şeklinde doğranmış biberleri kavurun. Ocaktan almaya birkaç dakika kala doğranmış taze soğanları ve kıyılmış dereotunu ilave ederek harmanlayın. Sebzeli karışım hazırdır.
İnce dilimlenmiş ekmekleri yağlanmış,ısıya dayanıklı yuvarlak bir kabın tabanına ve iç kenarına, aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirin. Fırını önceden 200 dereceye ayarlayın ki peynirli karışım ocakta piştikten sonra hemen fırın kabının içine aktarın.
Soğanı soyup zar şeklinde doğrayın. 1 çorba kaşığı tereyağını eritip soğanı yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alıp bir kenarda bekletin.
Peyniri küp şeklinde doğrayıp dibi tutmayan bir tavaya aktarın. Üzerine unu ve sütü ekleyin, orta ateşte peynirler eriyip pütürsüz bir kıvam (muhallebi gibi) elde edene kadar arada bir karıştırarak pişirin. Önceden kavurduğunuz soğanı ekleyin ve ekmekli kalıbın içine dökün. Ayrı bir tavada tereyağını kızdırın ve diğer kalıbın içindeki peynirli karışımın üzerine (karıştırmadan) dökün. 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika sıcak tutun. Daha sonra fırından alıp sebzeli karışımı üzerine serpin. Hemen servis yapın.