Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Balkabaklı Dizme Börek

by Yemek Zevki Editör
18 Ocak 2014
in Hamur İşi Tarifleri
473 20
0
Balkabaklı Dizme Börek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

balkacakMalzemeler:

5 adet yufka
3-4 dilim balkabağı
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş )
1 tatlı kaşığı tarçın
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Balkabaklarını iri iri doğrayıp mutfak robotuna aktarın. Şekeri ekleyip püre haline getirin. En son iri çekilmiş ceviz içi ve tarçınıda ekleyin. Kaşıkla karıştırıp malzemeyi birbirine iyice yedirin.
Yufkaları 4 parmak genişliğinde uzun şeritler halinde kesin. Uzun kesilen parçanın üzerine fırça ile zeytinyağı sürüp geniş tarafına bolca balkabaklı iç malzemeden yayıp sarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yanyana gelecek şekilde yerleştirin. Börek hamurlarının üzerine fırça yardımı ile zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında, üzerleri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alın, sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.

 

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Lezzeti Kremasında Saklı; Taze Ispanaklı Pide

Next Post

Balkabağı Marmelatı

Yemek Zevki Editör

Next Post
Balkabağı Marmelatı

Balkabağı Marmelatı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki