100 gram taze somon fileto (ayıklanıp derisi temizlenmiş)
25 gram kapari çiçeği
25 gram salatalık turşusu
20 gram kırmızı soğan
1 tutam kıyılmış dereotu
2 çorba kaşıgı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz, taze çekilmiş karabiber
Hazırlanışı:
Somon filetoyu tavla zarı şeklinde kesin.
Kapariyi, salatalık turşusunu, ayıklanmış derisiz taze somon fileto tavla zarı kadar doğrayın.
Kapariyi, çok ince doğranmış salatalık turşusunu, ince kıyılmış kırmızı soğanı ve dereotunu karıştırıp somonla harmanlayın.
En son zeytinyağını, limon suyunu, tuzu ve taze çekilmiş karabiberi ekleyin. Tekrar karıştırın.
Servis tabağına aktarıp isteğe göre dilimlenmiş avokado, krema ve havyar ile servis yapabilirsiniz.