Ana Sayfa » Haber Turu » Helix Cheese markası Fransa’da tescillendi

Helix Cheese markası Fransa’da tescillendi

 


Muratbey, Dünya’da ve Türkiye’de hem lezzeti hem şekliyle bir ilk olan Burgu Peynirini Helix Cheese markasıyla peynir ülkesi Fransa’da tescilledi. Muratbey Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, yurtiçi pazarda olduğu kadar yurtdışı pazarda da giderek güçlendiklerini kaydetti.

Muratbey’in Helix Cheese markası Fransa’da Institut National De La Propriete Industrielle(INPI) tarafından 14 Kasım 2013 tarihinden itibaren tescillenerek, marka koruma altına alındı.

İnovatif ürünler geliştiren sektörünün iddialı firması Muratbey, Dünya’da ve Türkiye’de hem lezzetiyle hem şekliyle bir ilk olan Burgu Peynirini Helix Cheese markasıyla peynir ülkesi olan Fransa’da tescilledi. Sektörde yarım yüzyılı aşan geçmişe sahip olan Muratbey Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Erol, AR-GE çalışmalarına önem verdiklerini ve yeni ürünler geliştirdiklerini belirterek, en son pazara Burgu ve Sürmeli ürünlerini sunduklarını kaydetti. Burgu’nun Dünya’da ve Türkiye’de bir ilk olduğunu bildiren Erol, Burgu’nun sadece yurtiçi değil yurtdışı pazarlarda da çok beğenildiğini söyledi. Fransa’da da Helix Cheese markasıyla yer alan Burgu’nun sevilerek tüketildiğini dile getiren Erol, Helix Cheese markasını Fransa’da tescillediklerini kaydetti.

Günün her saati tüketiliyor

Burgu peynirinin kahvaltının yanı sıra atıştırmalık olarak günün her saatinde tüketilebilen bir ürün olduğunu vurgulayan Necmi Erol, Burgu’yu esnek ve elastiki yapısı ile yerken keyif veren, atıştırma ihtiyacını karşılayan, az tuzlu, hafif yapısıyla yedikçe yenmek isteyen bir ürün olarak tanımladı. Burgu’nun, global trendlerden hem atıştırmalık hem de sağlıklı yaşam trendinin beklentilerine cevap veren bir ürün olduğunu kaydeden Necmi Erol, “Form olarak çocukların dailgisini çeken Burgu peynirimiz, peynir yemeği sevmeyen çocuklarına peynir yedirmeye çalışan anneler için de bir çıkış ürünüdür. Çocuklar Burgu Peynirini severek yerken aynı zamanda kalsiyum ihtiyaçlarını da karşılarlar” dedi.

OKU ➤  Uluslararası Bursa Gastronomi Yemek Yarışması Eker İle Lezzetlendi

Sofraları sanat eserine dönüştürüyor

Türkiye’de ve Dünyada bir ilk olan Burgu Peyniri ile sofraların farklı sunumlar ile görsel bir şölene dönüştürülebileceğini dile getiren Necmi Erol, “Mutfağı bir sanat olarak gören ve ilgi duyanlar için oluşturan sunumlar, farklı ikramlıklar, değişik menüler hazırlamaya imkan ve ilham verir. Kısaca sofraları sanat eserlerine dönüştürür” dedi.

İhracat çalışmaları hakkında da bilgi veren Necmi Erol, yurtdışında gücünü giderek arttıran Muratbey’in yaklaşık 15 ülkeye ihracat gerçekleştirdiğini bildirdi. Ürünlerini gönderdikleri ülkelerden bazılarını Japonya, ABD, S.Arabistan, BAE, Irak, Bahreyn, Kuveyt, Katar, KKTC, Mısır, Türkmenistan, Azerbaycan ve Ürdün olarak sıralayan Erol, ihracatın cirolarının yüzde 11’ini oluşturduğunu belirterek, bu yıl ihracatta yüzde 20 büyüyeceklerini öngördü.

Dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor

Pek çok ürün çeşitleriyle dünya sofralarında kendi markalarıyla yer aldıklarını bildiren Necmi Erol, inovatif ürünleri ile dünyada yeni pazarlara açılmayı planladıklarını kaydetti. Erol,“Yatırımlarımıza, çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz” dedi.

Büyüme ve global marka olma hedefleri doğrultusunda Türkiye’nin ihracatını artırmayı planlayan Turquality programının adayları arasında da yer aldıklarını hatırlatan Necmi Erol, Turquality ile Muratbey’in yurtdışı markalaşma yatırımlarının da hız kazanacağını kaydetti. Erol, Turquality’nin desteğiyle dünya markası olma yolunda daha güçlü adımlarla ilerleyeceklerini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir