• 400 gram salamura yaprak
• 500 gram pirinç
1 demet maydanoz
• 5 adet soğan
1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 2-3 diş sarımsak
• Tuz, yenibahar, kuru nane
• Yarım demet taze nane
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
Hazırlanışı:
Pirinci yarım saat kadar ılık suda bekletin. Daha sonra süzüp yoğurma kabına alın. Kıyılmış yeşillikleri, çok ince kıyılmış soğanları, salçaları, şekeri, zeytinyağını, kıyılmış sarımsakları, kavrulmuş fıstıkları, tuzu ve baharatı ilave edin. Hafifçe karıştırdıktan sonra kuş üzümlerini ekleyin, karıştırın. İç malzemesi hazırdır. Salamura yaprakları kaynar suyun içinde 10 dakika kadar beklettikten sonra süzün. Yapraklardan bir tanesini alıp tezgahın üzerine yayın ve ortasına iç malzemeden yerleştirin. Sıkıca rulo şeklinde sarıp tabanı düz ve geniş bir tencereye yerleştirin. Kalan malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Sarmaların üzerini geçmeyecek şekilde su ve zeytinyağını dökün. Pişerken dağılmaması için sarmaların üzerini düz bir tabakla kapatın. Birkaç taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. 25-30 dakika pişirip ocaktan alın.