Malzemesi
• 10 kalem kuzu pirzola
• 1 bağ pazı
• 10 diş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı pul biber
• 1 tatlı kaşığı kimyon
• 1 çay kaşığı tarçın
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık• 6 adet patlıcan
• 100 gram tereyağı • 100 gram un
• 1 su bardağı süt • 100 gram kaşar peyniri
Beğendili Pazıya Sarılı Kuzu Pirzola Tarifi:
Beğendi için patlıcanları közleyin, tereyağında unu renk alana
kadar kavurun ve soğuk sütü ekleyin. Akıcı bir kıvam elde
edince kenara alıp, közlediğiniz patlıcanları bıçakla ezdikten
sonra, beşamel sosa ilave edin. Rendelenmiş kaşarı ve baharatlarını
ayarladıktan sonra ise servis için beklemeye alın. Kuzu
pirzolaların ızgarada veya tavada hafif bir şekilde, her iki tarafını
dağlayın. Fıstıkları sarımsakla kavurun. Pirzolaların üzerine bu
fıstık ve sarımsak karışımından ilave edin. Baharatladıktan
sonra haşlanmış pazıları pirzolalara sarıp, 10 dakika fırınlayın
ve beğendiyle servis yapın.