Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Profiterol

Profiterol

profiterolProfiterol hamuru için:

• 80 gram margarin
• 1 su bardağı su
• 1 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı un
• 3 adet yumurta

Kreması İçin:

• 1 litre süt
• 1,5 su bardağı toz şeker
• 6 çorba kaşığı tepeleme un
• 1 paket vanilya
• 1 paket kremşanti (toz halinde)
• 1 çay bardağı soğuk süt (şantiyi
çırpmak için)

Sosu İçin:

• 100 gram bitter çikolata
• 50 ml.. krema

Hazırlanışı:

Profiterol hamuru için; Sos tenceresine margarini, suyu ve şekeri alın. Birkaç taşım kaynatıp unu ilave edin. Ateşi kısıp birkaç dakika pişirin ve ocaktan alın. Ilınınca yumurtaları teker teker kırarak çırpma teliyle iyice yedirin. Arada bir çırparak pütürsüz bir kıvama gelmesini sağlayın. Karışım soğuyunca sıkma torbasına aktarın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak ceviz büyüklüğünde parçalar halinde sıkın. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, 25-30 dakika kadar pişirin. Kreması için; Sütü, şekeri, unu ve vanilyayı sos tenceresinde iyice çırpın. Kısık ateşte, muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ocaktan alın. Arada bir mikserle çırparak soğutun. Soğuk sütle krem şantiyi çukur bir kasede mikser yardımı ile kabartın. Bu karışımı soğuyan kremaya ilave edin. İyice çırpıp buzdolabında bekletin.
Çikolata sos için; Bitter çikolata ile kremayı benmari usulü eritin. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın.
Profiterol hamurlarında sivri uçlu bıçak yardımı ile küçük kesikler oluşturun. Hamurların içini, çok ince uçlu sıkma torbası yardımı ile hazırladığınız kremayla doldurun. Servis etmeden hemen önce üzerine çikolata sosu gezdirin.

OKU ➤  Kadayıf

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir