Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Haber Turu

Türkiye’de gıda sektöründeki en büyük yatırım

by Yemek Zevki Editör
12 Kasım 2013
in Haber Turu
458 35
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Bir asra yaklaşan tarihi ile Türkiye’nin en büyük sirke ve sos üreticisi Kemal Kükrer, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek yine kendi konusunda dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Japon Ajinomoto ile bir ortaklığa imza attı. 12 Kasım’da Les Ottomans Hotel’de düzenlenen basın toplantısında şirket yöneticileri sektörde büyük ses getiren ortaklıkla ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin lider sirke ve sos üreticisi Kemal Kükrer, sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Japon Ajinomoto ile ortaklık anlaşmasına imza attı. Sos ve lezzetlendiriciler konusunda dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Ajinomoto, 60 milyon TL.’ye KÜKRE A.Ş.’ye %50 ortak oldu. 5 Kasım’da Japonya’daki imza töreninin ardından 12 Kasım’da Türkiye’de gerçekleşen basın toplantısında ortaklık ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Gerçekleşen toplantıda Kükre A.Ş. Genel Müdürü Sabri Gülel ve Ajinomoto A.Ş.’nin Başkan Yardımcısı ve Yiyecek İçecek Müdürü Makoto Murabayashi hazır bulundu.

Kükre A.Ş. Genel Müdürü Sabri Gülel, ortaklıkla ilgili şu açıklamalarda bulundu: “37 bin tona yaklaşan yıllık üretim kapasitesi ve 33 milyon TL’nin üzerindeki cirosuyla sirke ve sos grubunda Türkiye’nin lider şirketi olarak uluslararası düzeydeki bu ortaklıkla yeni tatlar ve yeni ürünlerle hem pazarda büyümek hem de pazarı büyütmeyi hedefliyoruz. Yeni tatlar ve ürünlerle mevcut pazarı geliştirmek ve yeni yatırımlar yapmak her zaman öncelikli hedeflerimiz olmuştur. Şu anda sektörde önemli bir pazar payına sahibiz ama yerimizi daha da sağlamlaştırmak ve sektörün gelişimi için uzun zamandır dünya genelinde kendini ispatlamış bir firma ile yetenek ve ‘know-how’ anlamında birliktelik yapmak istiyorduk. Bu birlikteliğin aynı zamanda ülke ekonomisine fayda sağlamada da yapılabilecek en doğru ve hızlı yöntem olduğuna inandık.”  açıklamasında bulundu.

“Geleneksel Değerlere Sadık Kalarak En İleri Teknolojiyi Kullanıyorlar”

Gülel yaptığı konuşmada neden Ajinomoto’yu seçtiklerini de şu sözlerle ifade etti:  “Japonlar’ın her sektörde ne kadar gelişmiş bir teknolojiye sahip olduklarını hepimiz biliyoruz. Aynı şekilde gıda sektöründe geleneksel değerlere sadık kalarak,  yenilikçi bakış açılarıyla en ileri teknolojileri kullanıyorlar. Ve böylece en sağlıklı ürünleri üretebiliyorlar.  AR-GE’ye yaptıkları yatırım yıllık ortalama 350 milyon dolar. Biz de bu işbirliği sonucunda Kemal Kükrer’in vizyonu ile birebir örtüşen bu yaklaşımla Türk halkına dünya mutfaklarının en kaliteli tatlarını, tüm dünyaya da Türk mutfağının en kaliteli lezzetlerini sunma arzusundayız. İlerleyen dönemlerde lezzetlendiricilerden donmuş gıdaya Türk tüketicisini farklı tatlarla tanıştıracağız.”

Gülel, ortaklık sonrası kısa ve orta vadedeki yatırımlarıyla ilgili olarak da “Ortağımızın ürettiği ürün grupları hatta üretmediği ama Japon halkının beğendiği ve bizim de Türk halkının beğenisini kazanacağını düşündüğümüz pek çok ürünü iş planımıza dahil ettik. Mevcut fabrikalarımızda da yeni ürün planları neticesinde üretim alanlarına ve artı kapasitelere ihtiyaç olacak. Bu nedenle yeni üretim tesisi yatırımlarımız da sırada. Kısa vadedeki yatırım planımız içerisinde mevcut ürünlerimizden bir kategoriyi büyütmek amacıyla yapacağımız yeni bir üretim tesisi var. Burada da yaklaşık 80 kişilik bir istihdam oluşturacağımızı öngörüyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Her İki Şirket De Tüketicisine Saygı Duyuyor Ve İyi Ürünler Sunmak İçin Çalışıyor”

1909 yılında kurulan; 130 ülkeye yayılmış satış ağı, 26 ülkede ki 105 üretim fabrikası, 27.500 çalışanı ile sos ve lezzetlendirici sektöründe dünyanın en büyük gıda şirketleri arasında yer alan Ajinomoto A.Ş.’nin Başkan Yardımcısı ve Yiyecek İçecek Müdürü Makoto Murabayashi de bu ortaklıkla ilgili şunları söyledi: “Ortak değerlere sahip olmamız bizim de Kemal Kükrer’i seçmemizde önemli rol oynadı. Öncelikle her iki firma da tüketicilerine saygı duyuyor ve iyi ürünleri sunmak için çalışıyor. Zaman zaman rekabet koşullarından olumsuz etkilense de ürünlerine ve tüketicisine verdiği değerden asla ödün vermiyor. Ayrıca bir asra yaklaşan köklü geçmişleriyle her iki firmanın da tarihi bir yapısı ve önemli bir başarı hikâyesi var. Bununla birlikte Kemal Kükrer de bir aile şirketi özeniyle geleneksel ama altını çizerek söylemek gerekirse doğru ve olması gereken şekilde üretim yapıyor. Bunlar bizim için çok önemli değerler. Her iki şirketin de AR-GE’ye çok önem veriyor olması ve bunun getirdiği başarı da bu ortaklığa karar vermede bizim için etkili oldu diyebiliriz. Tabi markaların ülkelerinde gördüğü saygınlık ve güven duygusu bizler için yine oldukça önemli bir kriterdi.”

500 Milyonun Merkez Üssü Türkiye Olacak

Murabayashi “Türkiye hem konumu hem de ticari gelişimi nedeniyle bizim için oldukça önemli bir pazar. Önümüzdeki 5 içinde pazarda 3 kat büyüme hedefliyoruz. Bununla birlikte ürün çeşit ve sayısında da artış öngörüyoruz. Amacımız Türkiye’yi Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler ve çevre ülkelerde 500 milyon nüfuslu bölgenin merkez üssü yapmak.” diyerek, gelecek dönemde Türkiye ile ilgili planları ve yatırımları konusunda da bilgi verdi.

‘İyi ye, iyi yaşa’ sloganıyla sektöründe dünya devleri arasında yer alan Japon şirketin 2013 geliri 12 milyar doları geçmiş bulunuyor.

Tags: Basit Yemeklersalatalar
Previous Post

Elita Gıda Adana’nın en hızlı büyüyen şirketi oldu

Next Post

Topaz’dan Aralık ayının en lezzetli balığı: Dülger Balığı

Yemek Zevki Editör

Next Post

Topaz’dan Aralık ayının en lezzetli balığı: Dülger Balığı

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki