Denizlerimizin, sucul hayatın ve bağlantılı kültürlerin sürdürülebilirliğine katkı vermeyi amaçlayan Slow Food etkinliği 17-20 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi.
Etkinlik kapsamında düzenlenen; istavritin, izmaritin, sardalya ve hamsinin onur konuğu olduğu “Benim Balığım” yarışmasında dereceye giren ilk üç tarif jüri üyeleri; Nedim Atilla, Ahmet Örs, Tuba Şatana, Vedat Başaran, Müge Akgün, Aglaia Kremezi, Şemsa Denizsel, Didem Şenol ve Nilhan Aras’tan oluşan jüri tarafından belirlendi.
Kazananlar; yarışma organizasyonunda gerçekleşen etkinliklere ev sahipliği yapan Mutfak Sanatları Akademisi’nde düzenlenen törenle açıklandı. Değerlendirme sonucunda Diyarbakır’dan Filiz Parlak “Sumaklı Çay Balığı” tarifi ile birincilik ödülünün sahibi olurken; Atina’dan Ivy Liacopoulou “Gavros Gemistos – Hamsi Dolması” tarifi ile ikinciliği, İstanbul’dan Fatma Denizci “Hamsili Sebze Mücver” tarifi ile üçüncülüğü elde etti.