Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Sebzeli Balık Böreği

Sebzeli Balık Böreği

0197Malzemeler:
• 2 adet hazır yufka
• 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş)
• 2 adet sivri biber
• 3 adet domates
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 adet soğan
• 3-4 dal taze soğan
• Tuz, karabiber
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye alın, üzerini örtmeyecek kadar su ilave edip haşlayın. Ocaktan alın, soğuyunca etlerini kılçıklarından ayırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. Domatesler yumuşayıp suyunu salıncaya kadar kavurun. Suyunu salınca salçayı ekleyin. En son ince kıyılmış taze soğanları ve balıkları ekleyin, baharatını serpin. Karıştırıp oda ısısında soğumaya bırakın. Böreğinizin iç malzemesi hazırdır.

Yufkaları üst üste yerleştirip eşit 16 parçaya bölün. Sigara böreği sarar gibi 2 parça yufkayı üst üste yerleştirin. İç malzemesini uzun kenarına yerleştirin. Çok sıkı olmayacak şekilde yufkayı sarın. Yufkaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine de önce yumurta sarısını sürün, sonra da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

OKU ➤  Öğrenciler, "Möö Deme Bana" İle Hediyeleri Kaptı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir