Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Sebzeli Balık Böreği

by Yemek Zevki Editör
26 Ekim 2013
in Hamur İşi Tarifleri
463 30
0
Sebzeli Balık Böreği
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0197Malzemeler:
• 2 adet hazır yufka
• 2 adet levrek ya da çipura (temizlenmiş)
• 2 adet sivri biber
• 3 adet domates
• 1 çorba kaşığı biber salçası
• 1 adet soğan
• 3-4 dal taze soğan
• Tuz, karabiber
• 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
• 1 adet yumurtanın sarısı
• Haşhaş tohumu

Hazırlanışı:
Ayıklanmış temizlenmiş balıkları tencereye alın, üzerini örtmeyecek kadar su ilave edip haşlayın. Ocaktan alın, soğuyunca etlerini kılçıklarından ayırın. Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtıp yemeklik doğranmış soğanı kavurun. Küp küp doğranmış domatesleri ve biberleri ekleyin. Domatesler yumuşayıp suyunu salıncaya kadar kavurun. Suyunu salınca salçayı ekleyin. En son ince kıyılmış taze soğanları ve balıkları ekleyin, baharatını serpin. Karıştırıp oda ısısında soğumaya bırakın. Böreğinizin iç malzemesi hazırdır.

Yufkaları üst üste yerleştirip eşit 16 parçaya bölün. Sigara böreği sarar gibi 2 parça yufkayı üst üste yerleştirin. İç malzemesini uzun kenarına yerleştirin. Çok sıkı olmayacak şekilde yufkayı sarın. Yufkaları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Üzerlerine de önce yumurta sarısını sürün, sonra da haşhaş serpin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında, üzerleri iyice kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Patlıcanlı Atom Mezesi

Next Post

Sebzeli Et Sote

Yemek Zevki Editör

Next Post
Sebzeli Et Sote

Sebzeli Et Sote

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki