Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » İran Pilavı

İran Pilavı

0184Malzemeler:
• 2 su bardağı yasemin pirinci
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• 2 adet orta boy patates
• 2 dal taze kekik
• Tuz

Hazırlanışı:
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda önce yüksek ateşte birkaç dakika haşlayın. Ateşi kısıp 5
dakika daha haşladıktan sonra soğuk suyun altında süzün.
Patateslerin kabuğunu soyup çok ince doğrayın. Tuzlu suda beklettikten sonra süzerek Tencerenin dibine dizin. Üzerine tereyağı parçalarını serpip pirinci de yayın. Pirincin üzerine taze kekik yapraklarını serpin. En son tuzunu serpin, 1 bardak sıcak su ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın. Servis tabağına aktararak servis yapın.

OKU ➤  Enginarlı ve Taze Soğanlı Pilav

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir