Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Yöresel Yemekler

İran Pilavı

by Yemek Zevki Editör
18 Ekim 2013
in Yöresel Yemekler
483 10
0
İran Pilavı
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

0184Malzemeler:
• 2 su bardağı yasemin pirinci
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
• 2 adet orta boy patates
• 2 dal taze kekik
• Tuz

Hazırlanışı:
Pirinci 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ ilave edilmiş kaynar suda önce yüksek ateşte birkaç dakika haşlayın. Ateşi kısıp 5
dakika daha haşladıktan sonra soğuk suyun altında süzün.
Patateslerin kabuğunu soyup çok ince doğrayın. Tuzlu suda beklettikten sonra süzerek Tencerenin dibine dizin. Üzerine tereyağı parçalarını serpip pirinci de yayın. Pirincin üzerine taze kekik yapraklarını serpin. En son tuzunu serpin, 1 bardak sıcak su ilave edin. Çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın. Servis tabağına aktararak servis yapın.

Tags: yöresel yemekler
Previous Post

Asma Yapraklı ve Narlı Hamsi Kızartma

Next Post

Narlı Tart

Yemek Zevki Editör

Next Post
Narlı Tart

Narlı Tart

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki