Hamuru için;
200 gram un
125 gram tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı
1 çorba kaşığı soğuk su
Tuz
İçi için:
Yarım kilo ıspanak
1 adet kuru soğan
2 adet kırmızı biber
200 gram sucuk
25 gram çamfıstığı
30 gram tereyağı
Tuz
Hazırlanışı
Bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını açın. Yumurta,tereyağı ve suyu koyup yoğurarak bir hamur elde edin.Hamuru streç filme sarıp 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
30 dakika sonra hamuru dolaptan çıkarıp merdane ile açarak. Tart kalıbına yerleştirin.Üzerine çatalla delikler açın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri sararana kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Ispanakları saplarından ayırıp yıkayın. Kaynar suda 2-3 dakika haşlayıp soğuk sudan geçirin. Süzün. Soğanı yemeklik doğrayın.Biberleri ikiye kesip çekirdeklerini çıkartın.İnce şeritler halinde kesin.Sucuğu ince dilimleyin.
Tereyağını tencerede kızdırın.Soğanı,biberleri soteleyin. Sucuğu ekleyin. Ispanağı da ilave edip sotelemeye devam edin.Tuz ekleyin.
Sucuklu, ıspanaklı karışımı pişen kiş hamurunun üzerine yayın. Bir küçük tavada pembeleştirdiğiniz çamfıstıklarını da en üste serpin. Sıcak fırında 5-6 dakika daha pişirin.