Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Home Tarifler Pasta Tarifleri

Karpuz Pasta

by Yemek Zevki Editör
21 Ekim 2013
in Pasta Tarifleri, Tatlı Tarifleri
483 10
0
Karpuz Pasta
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

karpuz_pastaMalzemeler:

1 adet orta boy karpuz (Tercihen çekirdeksiz)

1 paket kremşanti

1 adet şeftali (Tercihen sert)

1 adet kivi

8-10 adet çilek

İnce çekilmiş Antepfıstığı içi

Karpuz Pasta  Hazırlanışı:

Karpuzun üst ve alt kısmını kesip kenarlarını tıraşlayın. Ortaya çıkan 7-8 cm kalınlığındaki karpuzu çember yardımı ile kesip düzgün bir yuvarlak elde edin.

Şeftali ve karpuzdan parizyen kaşığı yardımı ile küçük toplar çıkarın. Kivinin kabuğunu soyup ince ince dilimleyin.

Kremşantiyi paket üzerindeki tarife göre hazırlayın. Buzdolabında 15-20 dakika kadar bekletin. Karpuzu düz bir tabağın üzerine alın, spatula yardımıyla her tarafını, hazırladığınız kremşanti ile sıvayın.

Karpuz pastanızın yanlarını ince çekilmiş Antep fıstığı ile kaplayın. Üzerini kivi dilimleriyle ve top şeklindeki şeftali-karpuz parçalarıyla süsleyin. Dilimleyip servis yapın. Afiyet Olsun.

Notlar:

Parizyen kaşık: Yiyecek servislerinde garnitür olarak kullanılacak meyve ve sebzelere şekil vermek amacıyla kullanılır. Parizyen kaşığınız yoksa meyveleri minik küpler halinde de doğrayabilirsiniz.

Tavsiye:

Kremşanti yerine isteğe bağlı olarak az pudra şekeri ile tatlandırılmış ve iyice çırpılmış labneli karışım kullanabilirsiniz.

Pastanızı hemen servis etmeyecek ve bir süre dolapta bekletecekseniz pastanızın üzerini hafif sulandırılmış bal ile kaplayın; böylece meyveleriniz bozulmayacaktır.

 

Tags: Tatlılar
Previous Post

Doygun’dan İlk Kez Okullara Özel Katkısız Ekmek

Next Post

Tefal Actifry 2IN1 İle Lezzeti İkiye Katlayın!

Yemek Zevki Editör

Next Post

Tefal Actifry 2IN1 İle Lezzeti İkiye Katlayın!

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki