Hamuru İçin:
1,5 su bardağı un
Bir tutam tuz
125 gram tereyağı
4 çorba kaşığı soğuk su
Kreması için:
1 kahve fincanı mısır nişastası
1 çay bardağı toz şeker
Bir tutam tuz
2 adet yumurtanın sarısı
1 kahve fincanı soğuk su
1 kahve fincanı sıcak su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Üzeri İçin:
1 adet büyük boy şeftali
2 adet büyük boy siyah incir
1 çorba kaşığı esmer toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı tereyağı
Hazırlanışı:
Hamuru için; Unu eleyip tuzla birlikte harmanlayın. Hamur yoğurma kabına alıp küp doğranmış tereyağı parçalarını ilave edin. Elinizle iyice yedirerek ufalayın. Suyu ilave edip pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Strech folyoya sarıp buzdolabında bekletin.
Kreması için; Mısır nişastasını, şekeri, vanilyayı ve tuzu harmanlayın.
Yumurta sarılarını soğuk su ile karıştırıp nişastalı karışıma ekleyin. Ocağa alın. Kısık ateşte, sürekli çırparak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Ilınınca sıcak su ve tereyağı ilave edin. Birkaç dakika daha pişirip ocaktan alın. Arada bir mikserle çırparak kabuk bağlamamasını sağlayın.
Meyveleri istediğiniz şekilde dilimleyip tereyağı, tarçın ve esmer toz şekerle geniş bir tavada karamelize edin. Ocaktan alın, soğumaya bırakın.
Hamuru yağlanmış tart kalıbına elinizle bastırarak yayın. Hamurun fazla kabarmaması için üzerinde çatalla hafif çizikler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, soğuyunca kremasını yayın. Karamelize edilmiş meyvelerle süsleyip servis yapın.