500 gram kıyma
75 gram kuyruk yağı
Tuz, karabiber
1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
1tatlı kaşığı hardal
Hamburger için:
4 adet orta boy hamburger ekmeği
1 adet domates
Birkaç yaprak marul
1 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı mayonez
1 tatlı kaşığı ketçap
Hazırlanışı:
Kıymayı çukur bir kaba alın. Kuyruk yağını (isteğe göre), tuzu, kıyılmış maydanozu, hardalı ve tuzu ilave ederek yoğurun. Karışımı dört eşit parçaya bölün. Her birini avucunuza alın ve yassılaştırarak hamburger köfteleri hazırlayın. Köftelerin her iki tarafını ızgarada pişirin.
Hamburgerin içini tatlandırmak için domateslerin çekirdeklerini ve suyunu temizledikten sonra dilimleyin. Marulları yıkayıp kıyın ve mayonez ile tatlandırın. Hamburger ekmeğinin arasına dilimlenmiş domatesi, mayonezli marulu, ketçabı ve köfteyi düzenli bir şekilde yerleştirin. İsteğe göre patates kızartması ile birlikte hemen servis yapın.