1 adet kuzu etinin kafes bölgesi
500 gram pirinç
200 gram kuşbaşı kuzu eti
100 gram badem içi
1 demet maydanoz
1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan
Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun.
Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun.
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş bir tencerede hafif kavurun. Eti, bademleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. İç pilav hazırdır. Kuzu kafesini geniş bir tencereye alın, içini hazırladığınız pilavla doldurun. Kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin.