Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Kaburga Dolması

Kaburga Dolması

cercis030Malzemeler:

1 adet kuzu etinin kafes bölgesi

500 gram pirinç

200 gram kuşbaşı kuzu eti

100 gram badem içi

1 demet maydanoz

1’er tatlı kaşığı yenibahar, karabiber, kurutulmuş reyhan

Tuz

 

Hazırlanışı:

Kuzu etini tereyağı ile birlikte, suyunu salıp çekene dek kavurun.

Ayrı bir tavada bademlerin rengi koyulaşana dek kavurun.

Pirinci yıkayıp süzdükten sonra birkaç çorba kaşığı sıvı yağda, geniş bir tencerede hafif kavurun. Eti, bademleri, kıyılmış maydanozu, tuzu ve baharatını ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup ocaktan alın. İç pilav hazırdır. Kuzu kafesini geniş bir tencereye alın, içini hazırladığınız pilavla doldurun. Kısık ateşte 3 saat boyunca pişirin.

OKU ➤  Carte d’Or’un en sevileni: Selection Mini Çikolata Karnavalı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir