Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Pratik Yemekler

Domates Soslu Penne

by Yemek Zevki Editör
08 Ekim 2013
in Pratik Yemekler
478 15
0
Domates Soslu Penne
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

domates_soslu_penneMalzemeler:

400 gram penne makarna

3 çorba kaşığı toz parmesan

60 gram tereyağı

4-5 dal taze fesleğen

400 gr domates sos

1 kahve fincanı zeytinyağı

Domates Sos İçin:

1 kilo Çanakkale domatesi

4-5 dal taze fesleğen

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı kıyılmış taze sarımsak

Bir tutam toz şeker

Tuz

 

Hazırlanışı:

Domates sos için; Domatesleri yıkayıp dörde bölün. Kalan sos malzemesi ile birlikte ısıya dayanıklı geniş bir kaba aktarın. Üzerini folyo ile kapatın ve 180 dereceye ayarlı fırında 2 saat boyunca pişirin. Son 15 dakika kala, folyoyu üzerinden alarak domateslerin iyice kızarmasını sağlayın. Fırından alın ve ılınınca mutfak robotuna aktarın. Püre haline getirin. Sosunuz hazırdır.

Makarnayı, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda 12 dakika haşladıktan sonra süzün.

Geniş bir tavada zeytinyağını ısıtın. Kıyılmış taze sarımsaklar ile fesleğeni ekleyip sote edin. Domates sosunu da ilave edip birkaç taşım kaynatın. Haşlayıp süzdüğünüz makarna ile sosu harmanlayın. Birkaç dakika kaynattıktan sonra tereyağı ile parmesan peynirini ekleyerek tatlandırın. Hemen servis edin.

Tags: Basit Yemekler
Previous Post

İhracatta İkinci Sıraya Yerleşen Türkiye, Dünyaya Yumurta Yediriyor

Next Post

Bayramda Etin Tadını Sağlıkla Çıkarın

Yemek Zevki Editör

Next Post
Bayramda Etin Tadını Sağlıkla Çıkarın

Bayramda Etin Tadını Sağlıkla Çıkarın

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki