1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 tatlı kaşığı yer fıstığı
3 adet soğan
3 kahve fincanı pirinç
5-6 dal maydanoz
5-6 dal dereotu
Kuru nane, yeni bahar, tuz, karabiber
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Soğanları soyup kıydıktan sonra geniş bir tencerede ayçiçeği yağı ile birlikte karamelize olana dek kavurun. Pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup tuzunu ve tüm baharatını ekleyerek tatlandırın. Suyunu ilave edin. Sürekli karıştırarak suyunun iyice çekilmesini sağlayın. En son kıyılmış yeşillikleri ilave edin. Ocaktan alın. Karıştırıp demlenmeye bırakın.
Biberlerin çekirdeklerini temizleyin. Patlıcanları boyuna ikiye kesip içini çıkartın. İçinin kararmaması için tuzla ovun. Taze asma yapraklarını da kaynar suyun içinde birkaç dakika bekletip çıkarttıktan sonra süzgece alın.
İç malzemeyi dolma ve sarma için ayırdığınız sebzelere ilave edin. Isıya dayanıklı bir kaba aktarın. Üzerine 1 limonun suyunu sıkın, şekeri serpin ve 2 kahve fincanı suyu dolmaların üzerine gelmeyecek şekilde kabın içine dökün. Kabın üzerini kapatın. 180 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin.