Malzemeler:+ 150 gram ince bulgur
+ 40 gram irmik
+ 1 çorba kaşığı tam buğday unu
+ 1 adet patates
+ 100 gram yeşil mercimek
+ 50 gram ceviz
+ 1 adet kuru soğan
+ 1 demet maydanoz
+ 1 demet dereotu
+ 1 tatlı kaşığı biber salçası
+ 1 adet olgun domates
+ Tuz, karabiber
+ 1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yeşil Mercimekli İçli Köfte Tarifi;
Önce bulgur ve irmiği az sıcak suda ıslatıp şişmesini sağlayın. Sonra içine haşlanmış patates ve unu ekleyip güzelce yoğurun. İçi için; soğanları incecik doğrayın, zeytinyağında hafif renk almasını sağlayın. Sonra kırılmış cevizleri ve yeşil mercimeği ekleyip, biber salçası domates ve baharatlarını da ekledikten sonra, biraz suyla ağır ateşte mercimekler pişene kadar kaynatın. Sonra süzdürüp yapmış olduğunuz bulgurlu harçtan ceviz büyüklüğünde toplar yapıp, içine mercimekli harçtan doldurun. Kaynayan suda 5 dakika haşladıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Patlıcanların çiğ oaralk konulması ilginç..Et et olmuyor demek ki, bu kadar lezzetli olduğuna göre:) Değişik bir tarifmiş arkadaşım, ellerine sağlık. Bu arada, elbette, zeytinyağlı soğuk yenir ve bir gece dolapta eskimesinde fayda vardır, aynı fikirdeyiz kesinlikle:)) Toygan'dan selamını aldım, sağol..