Ana Sayfa » Tarifler » Et Yemekleri » Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek
Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek

Malzemesi

 2 adet koyun gerdanı
3 su bardağı aşurelik buğday
1 su bardağı nohut
50 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pul biber

 Üzeri için:

20 gram tereyağı
1 çay kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
Kıyılmış maydanoz

Koyun Gerdanlı Nohutlu Keşkek Tarifi;

Buğdayı, nohutu ve gerdan etlerini yıkayıp süzün. Safir Düdüklü tencerenin kapağı açıkken 9 bardak su ilave edip kaynatın. Etleri, nohutu ve 1 çay kaşığı kadar tuzu kaynamış suya ekleyin. Safir Düdüklü tencerenin kapağını kapatın. Kontrol düğmesini ‘’2’’ye ayarlayın. Buharı çıkınca ateşi kısın. Bu şekilde 25 dakika pişirin. Safir Düdüklü tencerenin buharı tamamen çıkınca kapağını
açın. Gerdan etini içinden alın. Kalan karışımın içine buğdayı ekleyin. Safir Düdüklü tencerenin kapağını kapatıp buharı çıkınca tekrar ateşi kısın ve bu
şekilde 15 dakika daha pişirin. Buharı tekrar tamamen çıkınca kapağını açın. Tuz, karabiber, didiklenmiş gerdan eti ve tereyağı ile iyice karıştırarak tatlandırın. Arzunuza göre tereyağında kavrulmuş baharat ile servis yapabilirsiniz.

 

 

OKU ➤  Beşler Makarna’dan Dünyada Bir İlk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir