Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Kıymalı Krep

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Kıymalı Krep

Kıymalı Krep

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Kıymalı Krep

Malzemesi

 250 gram kıyma
1 çorba kaşığı sıvı yağ
1 adet kıyılmış soğan
2-3 adet sivribiber
1 çorba kaşığı domates püresi
Tuz, karabiber

 Krep hamuru için:
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

 Kıymalı Krep Tarifi;

Krep hamuru için un, süt, yumurtalar ve tuzu çırpın. Cera-Moni Plus tavayı ısıtın. Hamurdan küçük bir kepçe alıp Cera-Moni Plus tavanın ortasına dökün.
Cera -Moni Plus tavayı hafifçe sallayıp hamurun tamamının yayılmasını sağlayın. Hamurun üzeri göz göz olunca diğer tarafını çevirip aynı şekilde kızartın.
Pişen krep hamurunu kağıt havlu arasına alarak yumuşak kalmasını sağlayın. Malzeme bitene dek aynı işlemi sürdürün. Soğanı kıyıp sıvı yağ ile kavurun.
Kıymayı ekleyip suyunu çekene dek kavurmaya devam edin. Doğranmış sivribiberi, domates püresini, tuzu ve karabiberi ekleyin. 10 dakika daha kavurun. Ocaktan alın. Krep hamurunu tezgahın üzerine yayın. Karışımı hamurun kenarına yayın. Rulo şeklinde sardıktan sonra yarım parmak kalınlığında kesin ve küçük bir servis tabağına ruloları yerleştirin. Sıcak servis yapın.

 

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Tavuklu Sebze Çorbası

Next Post

Kıyma Soslu Kepekli Erişte

Yemek Zevki Editör

Next Post
Kıyma Soslu Kepekli Erişte

Kıyma Soslu Kepekli Erişte

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki