Malzemesi
1 adet ayva
250 gram tel kadayıf
250 gram tereyağı
2 bardak pirinç
250 gram koyun eti
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet orta boy havuç
1 baş soğan
1 paket çam fıstığı
2 adet domates
100 gram yağ
Tuz, karabiber
Kadayıfta Ayvalı Pilav Tarifi;
Eti haşlayın. Pirinci ayıklayıp, yıkayıp el dayanacak sıcaklıktaki suda ıslatın. Havucu kibrit çöpü, soğanı yarım halka doğrayın. Tel şehriye ve fıstığı yağ ile birlikte pilav tenceresinde kavurun. Havuç ve soğanları ekleyin. Yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domatesi koyun. 3 bardak et suyu ilave edin. Tuz atın. Kaynayınca pirinci süzüp salın. Pirinç suyunu çekince ve üzeri göz göz olunca kuşbaşı doğranmış etleri, haşlanmış ve küp küp doğranmış ayvayı üzerine yayın. Karabiber serpip birlikte demlendirin. Tel kadayıfı eritilmiş tereyağı ile birlikte didikleyin. Yağlanmış fırın kalıbına kadayıfların yarısını yayın. Üzerine pilavı koyarak kalan kadayıfları en üste yerleştirin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında kadayıflar kızarana kadar pişirin.
şunu annmee diyim çok işine yarar.. her şeyin dibini tutturuyor. tıpkı bnm ergenlik dönemim gibi )
PembeRehberBenim annecik bazen yemek dibi uutttrur. Şimdi okuyunca kızacak bana ama, ne yapayım yalan mı sf6yleyeyim Hatta yemek yanınca kendine kızar.