Malzemeler:
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 4 parça kuzu incik (her biri 400 gr)
• 2 adet orta boy soğan
• 1 diş sarımsak
• 1 adet havuç
• 1 dal kereviz sapı
• 1 çorba kaşığı domates salçası
• 1 adet defne yaprağı
• 1 tatlı kaşığı un
• 1’er adet karanfil ve kakule
Beğendi için:
• 1 kilo bostan patlıcanı
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 2 çorba kaşığı un
• 500 ml. kaynar süt
• 80 gram rendelenmiş eski kaşar peyniri
• Bir tutam rendelenmiş muskat
• Tuz
Beğendili Kuzu İncik Tarifi;
Tercihen bakır tencerede sıvı yağı kızdırın ve kuzu inciklerin kemikli olarak her tarafını kızartın. Doğranmış soğan, sarımsak, havuç, kereviz ve defne yaprağını etlere ekleyip 5 dakika kavurun. Salçayı da ilave edin. Birkaç dakika daha kavurup unu ekleyin, 20 saniye kadar kavurup etlerin üzerini geçecek kadar kaynamış su ilave edin. Yüksek ateşte su kaynayınca tencerenin altını kısın, kapağını kapatın. Etler kemikten ayrılana kadar demlendire demlendire pişirin. Etler piştikten sonar tuzu, kakuleyi ve karanfili ilave ederek tatlandırın. 2 dakika kaynatıp ocaktan alın. Oda ısısında 1 saat dinlendirin.
Beğendi için patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse fırında közleyip pişirin. Patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup atın ve etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.
Sütü bir taşım kaynatıp bir kenara alın. Yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Közlenip soyulmuş patlıcanları doğrayıp meyaneye patlıcanları atın. Çırpma teliyle karıştırın ve ezin, kaynar sütü ekleyip iyice püre olana kadar karıştırarak kaynatın. Rendelenmiş kaşar peynirini, tuzu ve muskatı ekleyerek tatlandırın. Patlıcan beğendiniz hazırdır.
Servis için; Beğendiyi servis yapacağınız tabağa yerleştirin. Ortasını hafifçe çukurlaştırıp inciği yerleştirin. İsteğe göre tencerede artan suyundan sos yapabilir, domates ile biberi közleyip sunumda kullanabilirsiniz.