Ana Sayfa » Tarifler » Sebze Yemekleri » Kayısılı Dolma

Kayısılı Dolma

Malzemeler
• 5-6 adet dolmalık kırmızıbiber
(tercihen küçük boy)
• 5-6 adet sivri biber
(tercihen geniş ve tombul olandan)
• 4 adet soğan
• 1 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
• 1 su bardağı pirinç
• Tuz, karabiber, tarçın
• 1 çorba kaşığı kuş üzümü
• 1 tatlı kaşığı toz şeker
• Yarım demet taze nane
• Yarım demet maydanoz
• 5-6 dal dereotu
• 6-7 adet taze kayısı (tercihen küçük ve sert)

Kayısılı Dolma Tarifi;
Pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup zar şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağının yarısıyla iyice yumuşayana dek kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümünü, tuzu, tarçını ve şekeri ekleyin. En son kıyılmış yeşillikleri ilave ederek harmanlayın. Ocaktan alın, ılınmaya bırakın. Dolmayı dolduracağınız biberlerin sap kısımlarını kesin, çekirdeklerini temizleyin. Yıkayıp süzdükten sonra iç malzemeden doldurun. Kapak için; kayısıları biberlere kapak olacak şekilde kesin ve yerleştirin. Biberleri Emsan Duracast Seramik Oval Tencereye özenle dizin. Kalan zeytinyağını ve 1 bardak suyu dökün. Önce harlı ateşte birkaç dakika kaynatın, sonra da ateşi kısıp 20 dakika kadar pişirin. Ilık veya soğuk servis yapabilirsiniz.

OKU ➤  Arap Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir