Ana Sayfa » Tarifler » Tatlı Tarifleri » Lokma Tatlısı

Lokma Tatlısı

Malzemeler:
• 2 su bardağı un
• 20 gram yaş maya
• 1,5 çay bardağı ılık su
• 1 tutam tuz
• 50 gram tereyağı
• Kızartmak için sıvı yağ

Şurubu İçin:
• 2 su bardağı toz şeker
• 1 çay bardağı su
• 1 çay kaşığı limon suyu

Lokma Tatlısı Tarifi:
Şurubu için; Şekeri ve suyu sos tenceresinde, yoğun bir kıvam alana dek kaynatın. Ocaktan almaya birkaç dakika kala limon suyunu ekleyin. Birkaç taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru için; Unu eleyip ortasını havuz gibi açın. Ayrı küçük bir kapta ılık suyun yarısıyla mayayı ezin. Birkaç tatlı kaşığı un ilave ederek bulamaç haline getirin. Mayalı suyu unun ortasına ilave edin. Tuzu ve kalan ılık suyu da ekleyip pütürsüz bir kıvam elde edene dek yoğurun. Hamuru toparlayıp üzerini nemli bir bezle örtün ve oda ısısında iki misli kabarıncaya kadar mayalanmaya bırakın.

Sıvı yağı derin bir kızartma tenceresinde iyice kızdırın. Sol elinizle cevizden biraz daha küçük bir parça hamur alıp sıkın. Baş parmakla işaret parmağı arasından çıkan fındık büyüklüğündeki hamuru, suya sokulmuş bir kaşıkla alıp kızgın yağa atarak kızartın. Rengi karamel gibi olunca hamuru yağın içinden delikli bir süzgeç yardımı ile çıkartın. Soğuk şurubun içine atın. 5 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına aktarın. İsteğe göre tarçın serperek servis yapabilirsiniz.

 

OKU ➤  Filiz Makarna ve Ebru Omurcalı, Mardin ile Diyarbakır’da makarna severlerle buluştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir