Bulgur Tablaması İçin Malzemeler:
• 2 su bardağı orta bulgur
(ara bulgur)
• 1 adet küçük boy soğan
• 1 çorba kaşığı domates
biber salçası karışımı
• 250 gram orta yağlı kıyma
• 2 yemek kaşığı un
• 1 adet yumurta
• Tuz
• 1’er çay kaşığı karabiber, kimyon
Üzeri için:
• 2 çorba kaşığı tereyağı
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 2 su bardağı sıcak su
Bulgur Tablaması Tarifi:
Bulguru bir kaba alın. Üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Şişmesi için 15 dakika bekletin.
Bulgur yeterince şiştikten sonra rendelenmiş soğanı, salçaları, tuzu ve baharatını ekleyin. İyice yoğurun. En son kıymayı, unu ve yumurtayı ilave edin. Yoğurmaya devam edin. Hamurdan, cevizden biraz daha büyük parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlayıp yassılaştırın. Köfte hamurlarını süzgece alıp bekletin. Geniş bir tencerede sıcak suyu, tereyağını ve salçayı iyice karıştırın. Su kaynamaya başlayınca süzgeci yerleştirin ve köfteleri benmari usulü pişirin.
Servis tabağına alıp isteğe göre üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı pul biber gezdirin. Sıcak servis yapın.