Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Hamur İşi Tarifleri

Top Top Çörek

by Yemek Zevki Editör
19 Temmuz 2013
in Hamur İşi Tarifleri
478 15
0
Top Top Çörek
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 2 yemek kaşığı eritilmiş margarin
• 1 kup süt (ılık)
• 1/3 ılık su
• ¼ toz şeker
• 1 paket toz maya
• ¾ kup un
• 1,5 çay kaşığı tuz

Tarçınlı karışım için:
• 1 kup toz şeker
• 4 tatlı kaşığı tarçın
(birlikte harmanlayın)
Ayrıca:
• 8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı

Top Top Çörek Tarifi;
Suyu, sütü ve 2 yemek kaşığı eritilip ılınmış margarini çukur bir kapta karıştırın.
Elenmiş unu, tuzu, mayayı ve şekeri ekleyin. 10 dakika boyunca pürüzsüz bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
Hamurdan yarım ceviz büyüklüğünde küçük toplar elde edin. Her hamuru önce yağa (8 yemek kaşığı eritilip ılınmış tereyağı) sonra da tarçınlı şeker karışımına bulayın. Yağlanmış bir kek kalıbına, formunu oluşturacak şekilde bitiştirerek tamamlayın. Artan yağı üzerine dökün.
Bu şekilde yarım saat dinlendirin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
Ilık servis yapın.

Tags: Hamur İşleri
Previous Post

Pilavınız Knorr Bulyon ile İftara Hazır

Next Post

8. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nin Ana Teması: Gıda Plastikleri

Yemek Zevki Editör

Next Post

8. PAGEV Türk Plastik Endüstrisi Kongresi’nin Ana Teması: Gıda Plastikleri

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki