Ana Sayfa » Tarifler » Hamur İşi Tarifleri » Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi İçin Malzemeler:

Hamuru için:
• 1,5 yemek kaşığı kuru maya (veya yarım yaş maya)
• 4 yemek kaşığı toz şeker
• 1 su bardağı sıvı yağ
• 1 su bardağı ılık süt
• 1 su bardağı ılık su
• Aldığı kadar un
• 2 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)

İç malzemesi için:
• 250 gram haşhaş
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz

Haşhaşlı Börek Hazırlanışı:

Mayayı toz şeker, ılık süt veya su ile karıştırın. Maya köpürdüğü zaman diğer malzemeleri ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hazır olan hamuru ılık bir yerde 20 dakika süreyle mayalandırın. Hamuru 3 eşit parçaya ayırın. Oklava ile unlayarak 30 cm genişliğinde açın. Sıvı yağ ile yağlayın. Haşhaşlı harcı el ile açtığınız hamurun üzerine yayın. Üzerine ceviz serpin, tatlı istiyorsanız 1 su bardağı toz şeker serpip rulo şeklinde sarın. 2 parmak kalınlığında kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dik olarak sık sık yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve tane haşhaş serpin. 180 dereceye ayarlı fırında 25-30 dakika süreyle pişirin.

OKU ➤  Bayramda Porsiyonlarınız Avuç İçi Kadar Olsun

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir