Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Sebze Yemekleri

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Sebze Yemekleri
473 20
0
Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 4 adet temizlenmiş enginar
• 1 avuç taze iç bakla
• 1 kahve fincanı taze bezelye içi
• 4 adet mini havuç
• 8 dal taze reyhan
• 2 kahve fincanı zeytinyağı
• 1 adet soğan
• 2 yemek kaşığı un
Sosu İçin:
• 2 çorba kaşığı un
• 4 su bardağı su
• Yarım limonun suyu

 

 

Reyhanlı Zeytinyağlı Enginar Tarifi:
Sosu için; Unu, suyu ve limon suyunu karıştırın. Temizlenmiş enginarları bu sosun içinde bekletin.
Soğanı soyup çok ince kıyın. 2 çorba kaşığı unla birlikte, 2 çorba kaşığı zeytinyağında karamelize olana dek kavurun. 4 bardak su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine taze iç baklaları ekleyin. 10 dakika bu şekilde kaynatın.
Enginarları suyun içinden çıkartın. Çukur kısmına reyhan yapraklarını serin. Üzerine havucu ve taze bezelyeyi yerleştirin. 10 dakika haşlanmış iç baklaları da suyun içinden alarak enginarın çanak kısmına dizin. Enginarları düzgünce tencerenin içine yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatın. Kalan zeytinyağını enginarların üzerine gelecek şekilde dökün. Tuzu serpin. Kısık ateşte 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, kıyılmış dereotunu serpip kapağını açmadan oda ısısında soğumaya bırakın.

Tags: yöresel yemekler
Previous Post

Vücudun kaybettiği enerjiyi Selva Buğday Ruşeymi ile geri kazanın

Next Post

Reyhanlı Makarna

Yemek Zevki Editör

Next Post
Reyhanlı Makarna

Reyhanlı Makarna

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki