Ana Sayfa » Yöresel Yemekler » Geleli Kebabı

Geleli Kebabı

Malzemeler:
• 600 gram kuşbaşı doğranmış dana bonfile
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 6 adet bostan patlıcanı
• 3 diş sarımsak
• 3 adet salçalık kırmızıbiber
• 6-7 adet sivri biber
• Tuz, kimyon

 

Geleli Kebabı Tarifi:
Patlıcanları yıkayıp kuruladıktan sonra kürdanla birkaç yerinden delerek közleyin.
Zar şeklinde doğranmış eti yapışmaz yüzeyli bir tencereye alın. 1 çay bardağı su ilave edin. Suyunu çekene dek pişirmeye bırakın. Suyu çekilince tereyağını ekleyin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tuzunu ve kimyonunu ekleyerek tatlandırın.
Biberleri temizleyip ince ince kıyın ve geniş bir tavada sıvı yağla birlikte yumuşayıncaya kadar kavurun. Ocaktan alın.
Közlenmiş patlıcanların kabuğunu soyup kuşbaşı doğrayın. Havanda ezilmiş 2 diş sarımsağı ve tuzu ekleyerek tatlandırın, karışımı ısıya dayanıklı bir kaba aktarın. Patlıcanın üzerine önce kavrulmuş biberleri, sonra da eti dökün. En son zar şeklinde doğranmış domatesleri serpin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre servise sunmadan birkaç dakika önce birkaç kaşık tereyağını tavada kızdırıp üzerine dökün. Servis yapın.

OKU ➤  Kabak Çiçeği Dolması

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir