Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Tarifler Salata Tarifleri

Biftekli Pirinç Salatası

by Yemek Zevki Editör
29 Temmuz 2013
in Salata Tarifleri
478 15
0
Biftekli Pirinç Salatası
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler:
• 1 su bardağı Amerikan pirinci
• 2,5 su bardağı su
• 1 çay kaşığı tuz
• 200 gram kültür mantarı
• 1 adet kereviz
• 4 dal taze soğan
• 500 gram biftek
• 2-3 yaprak marul

Sosu İçin:
• 1 su bardağı krema
• 3 çorba kaşığı sirke
• 1,5 çay kaşığı toz şeker
Biftekli Pirinç Salatası Tarifi:
Pirinci yıkayıp süzdükten sonra 1 çay kaşığı tuz ilave edilmiş kaynar suda, diri kıvamda haşlayıp süzün. Soğumaya bırakın.
Taze soğanı temizleyip kıyın. Kerevizin kabuğunu soyup küp küp doğradıktan sonra birkaç çay kaşığı limon suyu ilave ederek kararmasını önleyin.

Mantarları nemli bir bezle silip enine ve boyuna keserek dört eşit parça elde edin. Taze soğanı, kerevizi ve mantarları geniş bir kapta harmanlayın.

Sosu için; Tüm malzemeyi çırpın ve ¼’ünü hazırladığınız sebzeli karışıma ilave edin. Kalanını haşlanmış pirince ekleyip tatlandırın. Kapağını kapatın ve buzdolabında 2 saat dinlendirin.

Salatayı servis etmeden 15 dakika önce biftekleri ızgarada pişirdikten sonra jülyen doğrayın. Salatayı servis tabağına aktarın. Üzerine biftekleri yerleştirin. İsteğe göre marul yaprakları ile süsleyip servis yapın.

 

Tags: dünya mutfaklarısalatalar
Previous Post

Tiramisu

Next Post

Tavuklu Salata

Yemek Zevki Editör

Next Post
Tavuklu Salata

Tavuklu Salata

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki