Yemek Zevki
droetker
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut CaliforniaWalnut
Home Haber Turu

Lezita’dan Türkiye’ye bir ilk

by Yemek Zevki Editör
19 Haziran 2013
in Haber Turu
458 35
0
739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter


Lezita’nın Türkiye’ye ve sektöre bir ilk olarak sunduğu Hızlı Şoklama Sistemi sayesinde piliçler, tek tek dondurulup, paketlendiği için tüketiciler ihtiyaçları kadar pişiriyor. Sonradan pişirilmek üzere poşette kalan piliçler ise don yanığı oluşmadan, sululuğunu, doğal tazeliğini ve proteinini kaybetmeden sağlıklı bir şekilde saklanabiliyor.

İlk olarak Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki Piliç Yarım Fileto, Baget ve Uçsuz Kanat ürünlerine uygulanan Hızlı Şoklama Sistemi’nin, önümüzdeki dönemde Lezita’nın tüm ürün gruplarında uygulanması planlanıyor.

“Hayatın Lezzeti” sloganıyla hayata lezzet katan Lezita, son derece yenilikçi bir sistem olan Hızlı Şoklama Sistemi’ni, ilk olarak pazara sundu. Bu yöntem sayesinde piliç eti, günlük, taptaze, sululuğu ve doğallığını hiç kaybetmeden saklanıp; ihtiyaç kadar pişirilebiliyor. Tüketiciler tarafından çok sevilen Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki Piliç Yarım Fileto, Baget ve Uçsuz Kanat ürünleri taze üretimin yanı sıra artık hızlı şoklama sistemiyle de üretiliyor.

Lezzeti Âlâ Serisi Hızlı Şoklama Sistemiyle üretiliyor, diğer ürünlere de geliyor

Lezita’nın Türkiye’ye ve sektöre bir ilk olarak sunduğu Hızlı Şoklama Sistemi’nin sağlık, doğallık, lezzet ve tasarruf açısından fark oluşturduğunu vurgulayan Lezita Zincir Mağazalar Satış Müdürü Mesut Ergül, “Lezita Lezzeti Âlâ Serimizde, Hızlı Şoklama Sistemi ile ürettiğimiz ürünler, her şeyden önce Türkiye pazarında bir ilk oluşuyla fark oluşturuyor. Ürünlerimizin, piyasada satışa sunulan dökme donuk ürünlere göre en önemli avantajı ihtiyaç kadar kullanılabilmesi. Paketlerin içindeki her bir ürün, tek tek dondurulduğu için kullanılacak ürün ihtiyacı kadarı paketten tek tek alınabiliyor. Bu sayede de paketin tamamı çözdürülmek zorunda kalınmıyor. Piliç eti, sululuğunu kaybetmeden ve don yanığı oluşmadan doğal lezzetinde saklanabiliyor. Yenilikçi sistemimiz sayesinde tüketicilerimize sağlık, lezzet, doğallık ve tasarrufu bir arada sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde tüm ürün grubumuzu bu sisteme dahil edeceğiz” dedi.

Günlük taze piliçler önce şoklanıyor, sonra paketleniyor

Parça paket hattında günlük taze olarak temin edilen piliç parçaları hat boyunca bantlarda taşınarak, hiç bekletilmeden hızlı şoklama sistemi ile tek tek birbirine temas etmeden

şoklanıyor. Şoktan çıkan piliç parçaları yine süre giden hatta otomatik tartım makinelerinde tartılarak, dikey dolum makinesinde paketleniyor.

Piliç etinin doğal lezzeti korunuyor

Yavaş şoklamada et kendi doğal suyunu kaybedip, tadı yavanlaşabiliyor. Oysa, Hızlı Şoklama Sistemi’nde, su, etin içine hapsediliyor. Bu sayede de etin sululuğunu kaybetmesi engellenerek, doğal lezzetinin ve içindeki tüm proteinin korunması sağlanıyor.

Poşet içerisinde oluşabilen don yanığı engelleniyor

Dökme donuk ürünlerde donma ve muhafaza süreçlerinde mutlak suretle don yanığı oluşurken, Hızlı Şoklama Sistemi ile üretilen Lezita Lezzeti Âlâ Serisi’ndeki ürünlerde böyle bir sorun yaşanmıyor. Poşetler içerisinde muhafaza edilen ürünlerde don yanığını engelleniyor.

 

 

Tags: Ana YemeklerBalık
Previous Post

Lezita’dan Türkiye’ye bir ilk

Next Post

Wolf Çift Yakıtlı Kuzineler İki Farklı Dünyayı Bir Arada Sunuyor

Yemek Zevki Editör

Next Post

Wolf Çift Yakıtlı Kuzineler İki Farklı Dünyayı Bir Arada Sunuyor

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki