Yemek Zevki
Kurukahveci Mehmet Efendi
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye
No Result
View All Result
Yemek Zevki
No Result
View All Result
Bambum Bambum Bambum
Home Tarifler

Portakallı Havuçlu Pilav

by Yemek Zevki Editör
30 Temmuz 2013
in Tarifler
473 20
1
Portakallı Havuçlu Pilav

Portakallı Havuçlu Pilav

739
SHARES
3.5k
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet portakal
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz

Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi;
Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Yayvan bir tencereye sıvı yağı aktarıp önce soğanları sonra da havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın.
Rendelenmiş portakal kabuğunu, süzülmüş pirinci ve tuzunu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra portakal suyunu ve 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.

Tags: Ana Yemekler
Previous Post

Portakallı Tavuk Şiş

Next Post

Portakallı Ispanak Salatası

Yemek Zevki Editör

Next Post
Portakallı Ispanak Salatası

Portakallı Ispanak Salatası

Comments 1

  1. Irasu says:
    14 yıl ago

    Bahar ve kızısı Yağmur; Ben yaptım dmeyei çok isterdim ama hayır 🙂 Mudo’ dan aldım *-* Ama bana örnek teşkil edebilir sanki ;)Cevapla

    Yanıtla

Bir yanıt yazın Yanıtı iptal et

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

  • Künye
  • Hakkımızda
  • Dergimize Abone Olun
Bize Ulaşın: +90 212 454 22 22

© 2025 IMG - Yemek Zevki

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • Ana Sayfa
  • Tarifler
    • Balık Yemekleri
    • Çorba Tarifleri
    • Diyet Yemekleri
    • Dünya Mutfağı
    • Et Yemekleri
    • Hamur İşi Tarifleri
    • Salata Tarifleri
    • Sebze Yemekleri
    • Tatlı Tarifleri
    • İçecek Tarifleri
    • İftar Yemekleri
    • Kek Tarifleri
    • Kurabiye Tarifleri
    • Meze Tarifleri
    • Pasta Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Pilav Tarifleri
    • Pratik Yemekler
    • Reçel Tarifleri
    • Tavuk Yemekleri
    • Yöresel Yemekler
  • Video
  • Galeri
  • Sağlık
  • Hakkımızda
  • Künye

© 2025 IMG - Yemek Zevki