Malzemeler
2 su bardağı pirinç
1 adet portakal
1 adet orta boy havuç
1 adet küçük boy kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
Portakallı Havuçlu Pilav Tarifi;
Pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda 15 dakika kadar bekletin. Bekleme sürecinde soğanı ve havucu soyup zar şeklinde doğrayın. Portakalın kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın.
Yayvan bir tencereye sıvı yağı aktarıp önce soğanları sonra da havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika boyunca kavurun. Tereyağını ekleyip karıştırın.
Rendelenmiş portakal kabuğunu, süzülmüş pirinci ve tuzunu ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra portakal suyunu ve 2,5 bardak sıcak suyu ilave edin, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ocaktan alıp 10 dakika demlendirdikten sonra servis yapın.
Bahar ve kızısı Yağmur; Ben yaptım dmeyei çok isterdim ama hayır 🙂 Mudo’ dan aldım *-* Ama bana örnek teşkil edebilir sanki ;)Cevapla